НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1.4. Няма смърт!

VII. СПОДЕЛЕНИ МИСЛИ ТОМ 30
Алтернативен линк

1.4. НЯМА СМЪРТ!


Няма смърт! Животът е вечен! - За индивидите, за обществата, за народите, за небесните тела - слънцата, планетите, системите, галактиките, за целия Космос. Навсякъде има вечен кръговрат, вечно възвръщане, вечно новораждане, вечно усъвършенствуване, вечно движение - напред и нагоре. Няма смърт! На човека предстои да стане ангел. Да лети с бързината на светлината - от планета на планета, от слънчева система в друга, от галактика в галактика. Защото той носи в себе си семената на безсмъртието и възможностите на Безкрайността. Защото животът, включително и човешкият, е разумно създаден! Защото велик е Разумът, който е създал всичко с Любов, предвидил е и се грижи за всичко с Любов, и който ни води, бавно, но сигурно, стъпка по стъпка, към великото бъдеще, към великото съвършенство - към Великата Любов!

Това е, което предстои на човека. Не - изчезване в небитието. Лесно и бързо ли ще стане то? - Нещата са относителни. Това, което на човека се струва като много продължително, за Вечността е само миг. Ще има трудности, мъчнотии, неуспехи. Но ние затова сме на земята - да учим! Без решаване на трудни задачи няма учение, няма напредък. Нека бъдем доволни и радостни, нека благодарим на великия Космически Разум че ни е отредил такова светло бъдеще. Че ни е надарил с безсмъртие, че ни е подарил Вечността и Безкрайността - нашето неотменимо Божествено наследство.

Нашето истинско Отечество не е на Земята! Земята е за нас само едно временно жилище, временно училище. Ние сме бъдещи жители на безграничния Космос. Затова ще работим, ще постоянствуваме, ще учим живот след живот, векове и хилядолетия, докато станем достатъчно съвършени, докато бъдем готови да се завърнем в нашето истинско Отечество - в безграничното Царство на Бога - необятния Космос!

Само Любовта може да ни даде тези сили - да извървим докрай земния си път, да разрешим напълно трудните си задачи, да се освободим от робството на злото, да влезем в областта на хармонията и щастието, на истината, свободата, Любовта!

Когато във всеки човек и във всяко живо същество почнем да виждаме наш роден брат и сестра, когато сърцата ни се изпълнят с любов към всичко живо, към всичко съществуващо, тогава за нас отново ще се отвори вратата на Рая.

Тогава човек ще възкръсне в Любовта!

Защото човечеството ще бъде единно. Защото всички хора и народи ще живеят в Любов!

Това е, съвсем накратко, учението на Великото Всемирно Бяло Братство, предадено напълно, несъвършено, с човешка ограниченост и неумение.

Защото това Учение е всеобхватно - то е безкрайно като Вселената, като необятния Космос. В него има още хиляди и милиони неща, хиляди и милиони подробности - всички те са животодаващи истини, донесени ни и предоставени на цялото човечество от Великия, от Мировия Учител, които чакат жадни умове и сърца - да вкусят и да се нахранят с тоя Хляб Небесен. Те чакат жадни ръце, които да приемат безценното богатство - най-великото Съкровище, което се подарява на днешното човечество. Защото Учението на Учителя е нещо безкрайно - като небето, като Вечността, като Безкрайността. В стотиците томове на неговите беседи и лекции, на неговите послания, изказвания, разговори, лежат съкровища, каквито няма никъде по земята, съкровища от истини, знания, правила, ръководства, упътвания, които не е възможно човек да обхване, да усвои изцяло в един земен живот. Това е Божествено наследство, което Учителят е донесъл за бъдещата шеста раса. А ние, съвременниците, негови последователи и ученици, както и всички тия, които пожелаят, ще вземем, ще усвоим от това безкрайно богатство само това, за което сме способни, за което сме достойни - според нашия стремеж на ученици и според нашия вътрешен духовен капацитет.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ