НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Французи в България / Вергилий Кръстев.

IV. КОЙ ДВИЖИ СВЕТОВНИТЕ СЪБИТИЯ И КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА В СТРАНИТЕ, ОБЩЕСТВОТО, ДОМА? ТОМ 30
Алтернативен линк

ФРАНЦУЗИ В БЪЛГАРИЯ


Бележки на д-р Вергилий Кръстев


1. Първо идват две еверейки, но французойки, и присъствуват на Рила през 1936 г. Има ги заснети на снимка, седят на столове, с които стърчат над останалите.

Виж „Изгревът”, том XVIII, снимка 73, вляво с панделката на главата е Карден, а вдясно с бялата шапка и черни очила е Сабхай.

2. През 1939 г. идва една група французи от ... човека. Те са заведени на Рила през м. август и прекарват с Учителя и Братството цяло лято. Те идват по линия на Михаил Иванов.

3. Историята с Михаил Иванов е много драматична. Той присъствува на 27 места в Изгревът. Ето защо аз ги извадих и сега ще ги публикувам, за да бъдат обект на проучване.

4. Той се провъзглася за Миров Учител, тук в България му публикуваха книга с такова заглавие.

5. Публикувана е кореспонденцията между Михаил Стоицев и Михаил Иванов в „Изгревът”, том XXIII, с. 182-201, и виж с. 199-200.

6. Публикувана е също кореспонденцията между д-р Иван Жеков и Михаил Иванов в „Изгревът”, том XXIII, с. 297-315. Отбелязана е справка по томове от Изгревът", том XXIII, с. 313-314.

7. Дейността на т.н. „михайловисти” днес е много голяма и мнозина са под тяхно влияние и затова са отклонени. Целта е да се замени Учението на Учителя Дънов и с това да се разруши България.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ