НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ХРОНОЛОГИЯ НА БРАТСТВОТО | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Писмо от Пеню Киров до Учителя, №28
17.02.1900г.


Писмо от Пеню Киров до Учителя

 

№28

гр. Бургас, 17 февруарий 1900 г.


Любез. ми бр. Дънов,

Писмата ти от 20 януарий и 10 того получих, благодаря [на] Бога за това. Изобщо да кажа за нас не сме добре [зачеркнато от П.К.].

Не ти отговорих досега, защото обдирвах себе си и мислех да ти отговоря през м. март, но второто ти писмо ме стресна. И задължен се видях да ти отговоря и да ти кажа, че аз съм го­тов да жертвам всичко мило и драго, личното си спокойствие и всички земни блага, защото всич­ките тези са суетни и не [носят] спокойствие, но строптеливост и лъжа без Бога. Аз вече вземам сбогом от тях, защото душата ми е прилепнала при Господа. Само милият Бог дано ми отвори път.

Ще чакам отговор за това време. Душата ми е радостна, че малко време остава. Нашите желания са едни и същи, Бог отсега ни възнаграж­дава и ще ни възнагради.

Дънов, ний ще бъдем двама и ако е волята Бо­жия, ще обиколим България [зачеркнато от П.К.]; с риск и на самия ни живот ний трябва да просла­вим Бога. Има ли нещо добро, чул ли си нещо по- хубаво от това да бъде человек служител Божий!
Николай замина за 3-4 месеца във Варна да живее.

Д-р Миркович преди 15 дни време беше ми пи­сал една отворена карта, в която казва, че „ний вместо да се съберем, ний се разделяме". Но аз казвам, че той аслъ и това желае, защото не знае на кого служи.
Повече не ща да продължавам. Ей, казвам ти самата истина — че аз всяка минута съм готов. Ако имаш нещо да ми кажеш, пиши ми, за да се приготвя за път.

Засега останал съм сам, сам с мислите и идеите си, а [и] заедно със силата Божия; при­ятелите ми слаби са за моите идеи, страх ги е от тях.


С поздрав. Твой верен в Христа Господа: П. Киров

Нарочно поздрав и от бр. Тодор.

 



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ